Oud-senator Vonhoff-Luijendijk (VVD) herdachtDe Eerste Kamer heeft in de plenaire vergadering van dinsdag 5 maart stil gestaan bij het overlijden op 2 februari jongstleden op 92-jarige leeftijd van oud-senator Loes Vonhoff-Luijendijk. Zij was lid van de Eerste Kamer van 24 januari 1978 tot 11 juni 1991. Loes Vonhoff was als lid van de VVD-fractie woordvoerder culturele zaken, Antilliaanse zaken en onderwijs. Tevens was ze voorzitter van de vaste commissie voor Cultuur en Recreatie, vanaf 1983 de vaste commissie voor Cultuur.

Oud-senator Vonhoff-Luijendijk (VVD) herdacht
Grotere versie foto

Mevrouw Vonhoff was werkzaam als maatschappelijk werker bij de gemeenten Purmerend en Amsterdam. Ook was zij bedrijfsmaatschappelijk werker bij verschillende bedrijven, waaronder Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij. Van 1972 tot 1974 was mevrouw Vonhoff adviseur maatschappelijk werk bij De Nederlandsche Bank.

Naast haar politieke en maatschappelijke carrière, was mevrouw Vonhoff-Luijendijk onder andere lid van de Harmonisatieraad Welzijnsbeleid, van de Omroepraad en van het hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond. In 1990 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Voorzitter Ankie Broekers-Knol: "Loes Vonhoff-Luijendijk noemde de zorg voor elkaar en de aandacht voor de medemens 'het cement van de samenleving'. Daarvoor heeft zij zich altijd met grote bevlogenheid ingezet. Moge ons respect voor haar persoon en haar verdiensten voor de samenleving en de Nederlandse parlementaire democratie tot steun zijn voor haar familie en vrienden."


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Oud-senator Vonhoff-Luijendijk (VVD) herdacht
Afbeelding 1 - Oud-senator Vonhoff-Luijendijk (VVD) herdacht