Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) begonnenDinsdag 25 juni is het Interparlementair Koninkrijksoverleg geopend in de Eerste Kamer.

Tijdelijk Voorzitter van de Eerste Kamer Joris Backer heette de delegatieleden welkom. Hij stond stil bij de recente verkiezingen voor de Eerste Kamer: "Wordt de Eerste Kamer in Europees Nederland gekozen door de Provinciale Staten, in Caribisch Nederland gebeurt dat sinds dit jaar door de Kiescolleges. Zo blijft ons kiesrecht tot op de dag van vandaag in ontwikkeling."

Vervolgens spraken de Statenvoorzitters van Aruba, Juan Edberto Thijsen, en van Curaçao, William Millerson. Aansluitend gaan de delegatieleden naar Paleis Noordeinde waar zij worden ontvangen door Koning Willem-Alexander.

Van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni 2019 vindt in Den Haag het Interparlementair Koninkrijkoverleg (IPKO) plaats. Gedurende het IPKO vergaderen delegaties van de Staten-Generaal en van de Staten van Aruba en Curaçao onder leiding van de voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties van de Tweede Kamer, Jan Paternotte, over belangrijke thema's die alle landen van het Koninkrijk aangaan. De delegatie van Sint Maarten moet deze keer noodgedwongen verstek laten gaan vanwege de begrotingsbehandeling deze week in eigen land.


Deel dit item: