Senator Gerben Gerbrandy (OSF) stoptSenator Gerben Gerbrandy van de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) stopt in januari 2021 als Eerste Kamerlid. "Het werk in de Eerste Kamer als eenmansfractie kost gewoon te veel energie", aldus Gerbrandy in een verklaring van zijn partij. "Ik heb deze functie met veel plezier en passie gedaan, maar het is te druk gebleken". Gerbrandy heeft zijn vertrek uit de Eerste Kamer en zijn motivatie daarvoor ook meegedeeld in een brief aan de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn. Hij is vanaf 11 juni 2019 lid van de Onafhankelijke Senaatsfractie in de Eerste Kamer.

De Fries Gerbrandy, die eerder wethouder van Wymbritseradeel, gemeenteraadslid in Súdwest-Fryslân en burgemeester van Achtkarspelen was, beëindigt hiermee zijn politieke carrière.

De eerste kandidaat voor opvolging van Gerbrandy is Ton Raven uit Geleen, momenteel wethouder in de gemeente Sittard-Geleen.

De OSF is een platform van onafhankelijke provinciale partijen. De partij is opgericht op 22 maart 1999 en is sindsdien vertegenwoordigd in de Eerste Kamer, momenteel met één zetel.


Deel dit item: