Voorzitter Eerste Kamer ontvangen door verkenners kabinetsformatieDe Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, heeft vrijdag in het gebouw van de Tweede Kamer een gesprek gehad met de verkenners in de kabinetsformatie, Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren. De verkenners hadden de Voorzitter hiervoor uitgenodigd.

Grotere versie foto

Het gesprek had een informatief karakter. In het gesprek gaf de Voorzitter van de Eerste Kamer aan dat het voor het kabinetsbeleid en de stabiliteit van het kabinet nuttig en comfortabel kan zijn wanneer het kabinet een meerderheid heeft in de Eerste Kamer, maar dat de laatste jaren is gebleken dat ook een kabinet dat geen meerderheid heeft, er in kan slagen zijn wetgevingsagenda te realiseren. 

In de uitzending van Nieuws en Co op NPO Radio 1 van vrijdag 19 maart (17.00-18.00) vertelde Kamervoorzitter Bruijn over het gesprek. De uitzending is hier terug te luisteren. Het fragment start op 3.20 min.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn in gesprek met verkenners Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren
Afbeelding 1 - Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn in gesprek met verkenners Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren