Kamervoorzitter loopt laatste ronde Eerste Kamergebouw Binnenhof



Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn bracht maandag 21 maart een voorlopig laatste bezoek aan het Binnenhof en het oude Eerste Kamergebouw. Vanwege de grootschalige renovatie is de doorgaande route over het Binnenhof afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Samen met Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp liep Jan Anthonie Bruijn maandagochtend een laatste ronde over het Binnenhof. Zij bezochten de gebouwen van de Eerste en Tweede Kamer, en sloten na afloop samen de bouwhekken rondom het complex. Zij bezochten daarbij ook de gebouwen van de Eerste en Tweede Kamer, en sloten na afloop samen de bouwhekken rondom een groot deel van het complex. Alleen het ministerie van Algemene Zaken is nu nog - tijdelijk - op een deel van het Binnenhof gehuisvest, in afwachting van het gereedkomen van een nieuwe tijdelijke locatie.


Volgende generaties

“Na intensief gebruik is het Binnenhof toe aan renovatie”, licht Bruijn toe. “Dat is nodig om veilige en betere omstandigheden voor gebruikers en bezoekers te garanderen, zodat het weer generaties meekan.”


Tijdelijke locatie Eerste Kamer

Vanwege de renovatie is de Eerste Kamer in de zomer van 2021 naar een tijdelijk onderkomen verhuisd. Het tijdelijke bezoekadres is Kazernestraat 52. Na de renovatie keren alle gebruikers terug naar het Binnenhof.


Deel dit item: