Mondeling overleg rapport effectiviteit antidiscriminatiewetgeving



De leden van de vaste commissie Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken (BiZa/AZ) voerden op dinsdag 16 mei 2023 van 14.30 uur tot 16.30 uur een mondeling overleg met minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het overleg ging over (de bouwstenen voor een kabinetsreactie op) het rapport van de Parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving.

Bij brief van 28 september 2022 heeft de Kamervoorzitter een exemplaar aangeboden van het rapport 'Gelijk recht doen. Een parlementair onderzoek naar de mogelijkheden van de wetgever om discriminatie tegen te gaan' aan de regering. Het rapport is opgesteld door de Parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving (POC) van de Eerste Kamer.

Op 27 september 2022 werd de motie-Rosenmöller c.s. aangenomen die de regering verzoekt te reageren op de aanbevelingen van de POC inclusief de daarover gevoerde gedachtewisseling. De commissie beschouwt dit mondeling overleg als een tussenstap in afwachting van de definitieve kabinetsreactie en de gedachtewisseling daarover. Per brief heeft de minister de Kamer toegezegd een kabinetsreactie uiterlijk 20 juni 2023 te geven.

Het mondeling overleg is hier terug te kijken.


Deel dit item: