Nieuws uit de commissies van 21 mei 2024



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 21 mei 2024 vergaderd over de voortgang van de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Schriftelijke inbreng

Transparantie zakelijke gebruikers van onlinetussenhandelsdiensten

De fractie van BBB (Panman) leverde inbreng voor het verslag.


Plenair

Wet gegevensverwerking samenwerkingsverbanden

De commissie voor Justitie en Veiligheid adviseert de Voorzitter het wetsvoorstel gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden – die dinsdag 21 mei 2024 stond gepland - op dinsdag 11 juni plenair te behandelen.


Europa

Europees actieplan voor windenergie

De fractie ChristenUnie (Holterhues) en JA21(Baumgarten) leverde schriftelijk inbreng Europees actieplan voor windenergie (E240006)

Gesprek Tweede Kamerraporteurs EU-hervormingen en Uitbreiding

De heer Klaver ging in gesprek met de commissieleden over de interne hervormingen die de EU zal moeten doorvoeren om zich voor te bereiden op een uitgebreide Unie. Uit dit gesprek kwamen geen beslispunten.


Overig

Commissie voor Digitalisering

De deskundigenbijeenkomst was ingedeeld in twee blokken met als thema's 'uitvoerbaarheid' en 'openbaarheid versus privacy in het licht van toekomstige technologieën'.

Over uitvoerbaarheid spraken Jan van Ginkel, namens IPO en VNG, en Rian van Dam, namens VNG. Ook spraken Jacqueline Slats en Niels van Driel, namens het Nationaal Archief. Over openbaarheid versus privacy sprak Anna Berlee, hoogleraar Gegevensbescherming en Privacyrecht aan de Open Universiteit.

Wet implementatie Open data richtlijn (36.382)

Kijk hier het gesprek terug


Deel dit item: