Stemming Gemeenschappelijk afwikkelingsfonds



Verslag van de vergadering van 8 september 2015 (2014/2015 nr. 39)

Aanvang: 16.13 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Gemeenschappelijk afwikkelingsfonds

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Goedkeuring van de op 21 mei 2014 te Brussel tot stand gekomen Overeenkomst betreffende de overdracht en mutualisatie van de bijdragen aan het gemeenschappelijk afwikkelingsfonds (Trb. 2014, 146) (34155).

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van stemverklaringen vooraf.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Van Apeldoorn i (SP):

Voorzitter. De leden van de SP-fractie danken de minister voor de beantwoording van onze vragen in tweede termijn. Het leek net misschien anders, maar de SP-fractie is het op een aantal punten wel degelijk eens met de minister. Wij zijn blij met de bail-in; dat is een stap in de goede richting. Ik ben blij dat de minister met ons toch nog even de theoretische exercitie heeft doorlopen. Het gaat dus om 125 miljoen euro per jaar gedurende een periode van acht jaar. Dat is bijna 1 miljard euro. Dat vinden wij een substantiële bijdrage die van de Nederlandse belastingbetaler gevraagd wordt. Om die reden, naast andere redenen die wij genoemd hebben — het lost de structurele problemen van de financiële sector niet op — is de SP-fractie er geen voorstander van om deze overeenkomst betreffende het afwikkelingsfonds te ratificeren.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Kuiper i (ChristenUnie):

Voorzitter. Wij hebben niet deelgenomen aan het debat, maar wij vinden dit wetsvoorstel een logisch vervolg op eerdere besluiten die genomen zijn. Daarom zal onze fractie vóór stemmen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Ik stel voor, te stemmen bij zitten en opstaan.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, de ChristenUnie, de VVD, de PvdA, het CDA, GroenLinks, 50PLUS, de OSF en D66 voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de PvdD, de SP en de PVV ertegen, zodat het is aangenomen.