Stemming Suppletoire begroting OCW



Verslag van de vergadering van 6 oktober 2015 (2015/2016 nr. 3)

Aanvang: 17.19 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Suppletoire begroting OCW

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2015 (Incidentele suppletoire begroting inzake verwerving kunstwerk) (34285).

(Zie vergadering van heden.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Koffeman i (PvdD):

Voorzitter, er is geen vertegenwoordiger van GroenLinks aanwezig. De fractie kan dus niet tegen de motie gestemd hebben.

De voorzitter:

De heer Ganzenvoort heeft een stemverklaring afgegeven over de wet zelf. Hij was niet aanwezig. We verklaren dat de fractie van GroenLinks bij afwezigheid geacht wordt tegengestemd te hebben.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, de ChristenUnie, de VVD, de PvdA, het CDA, GroenLinks, de PvdD, de OSF, de SP en D66 voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van 50PLUS en de PVV ertegen, zodat het is aangenomen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

We gaan over tot het volgende wetsvoorstel. Strikt genomen is het correct dat u opstaat om de minister te feliciteren, maar het besluit is over twee wetsvoorstellen verdeeld. De victorie is nog niet binnen. We stemmen ook nog over een tweede wetsvoorstel. Ik verzoek de leden om nog even te blijven zitten. Daarna stemmen we ook nog over een ander wetsvoorstel dat als hamerstuk is toegevoegd op verzoek van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie.