Dit wetsvoorstel trekt in verband met wijziging van de Europese regelgeving op het gebied van voedselhygiëne (hygiëneverordeningen), de Veewet in. Een gedeelte van de Veewet is al ingetrokken door Artikel 124 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren (Gwwd) Met dit wetsvoorstel worden de overgebleven artikelen van de Veewet ingetrokken. De hygiëneverordeningen voorzien onder meer in een stelsel van regels over de vleeskeuring. Voor zover nog nationale regels nodig zijn worden deze gebaseerd op de Landbouwwet (vleeskeuring) of de Warenwet (bereiding van vers vlees en vleesproducten).

Het voorstel is onderdeel van een project tot vereenvoudiging van de regelgeving van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De verantwoordelijkheid voor de vleeskeuring, die nu gedeeltelijk valt onder de verantwoordelijkeheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wordt geheel gelegd bij de Minister van LNV.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer

Het voorstel is op 8 december 2005 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 19 december 2005 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

19 oktober 2005

titel

Intrekking van de Veewet

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

5