Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
32.257

Implementatie kaderbesluit over de wijze waarop bij strafrechtelijke procedures rekening wordt gehouden met veroordelingen in andere lidstatenDit wetsvoorstel implementeert in Nederlandse wetgeving het kaderbesluit 2008/675/JBZ over de manier waarop bij een nieuwe strafrechtelijke procedure rekening wordt gehouden met veroordelingen in andere EU-lidstaten.

Als gevolg van dit kaderbesluit moet bij de veroordeling van een persoon rekening gehouden worden vroegere veroordelingen uitgesproken door een strafrechter van de eigen nationaliteit en veroordeling van strafrechters uit andere lidstaten. Het voorstel strekt zich uit tot rechtspersonen die in een andere lidstaat zijn veroordeeld.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Plenair
 
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel (TK 32.257, nr. 2) is op 22 april 2010 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 18 mei 2010 als hamerstuk afgedaan. 


Kerngegevens

ingediend

8 december 2009

titel

Implementatie van het kaderbesluit nr. 2008/675/JBZ van de Raad van 24 juli 2008 betreffende de wijze waarop bij een nieuwe strafrechtelijke procedure rekening wordt gehouden met veroordelingen in andere lidstaten van de Europese Unie (PbEU L 220)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister van Justitie

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.


Documenten

Filter op:
       
Filter op:
     

Sociale media menu