Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ)Deze vaste commissie is verantwoordelijk voor de behandeling van beleidsvoorstellen en de schriftelijke voorbereiding van nationale wetsvoorstellen op het terrein van Binnenlandse Zaken (inclusief Wonen, Wijken en Integratie), Algemene Zaken, de Hoge Colleges van Staat (zoals de Raad van State en de Algemene Rekenkamer) en het Koninklijk Huis. Ook volgt de commissie enkele Europese voorstellen. Daarbij kan gedacht worden aan voorstellen inzake Europese politieke partijen of voorstellen ter bevordering van gelijke behandeling.

Op deze pagina treft u de Europese onderwerpen aan waarop de commissie actief is. De nationale activiteiten vindt u op de algemene commissiepagina van de commissie BiZa/AZ.


Volgende vergadering op
9 juni 2020
Vorige vergade­rin­gen
De commissie nodigt u uit commentaar te leveren op nieuwe Europese voorstellen
Contact

man en vrouw achter laptop
3 maart 2020
De commissies hebben de gelegenheid inbreng voor nader schriftelijk overleg te leveren met de regering inzake de Commissiemededeling over een Europese benadering voor de bestrijding van online desinformatie
Meer

Europese sterren
11 februari 2020
De commissies bespreken het antwoord van de Europese Commissie op nadere vervolgvragen over online desinformatie in het kader van het politiek dialoog.
Meer

Edossiers bij deze commissie