Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
E110034
  klaver icoon
Laatste revisie: 05-11-2013

E110034 - Voorstel voor een besluit van de Raad tot vaststelling van de financiële bijdragen van de lidstaten aan het Europees Ontwikkelingfonds, met inbegrip van de tweede tranche voor 2011In dit voorstel voor een Besluit van de Raad wordt het aan de Commissie toegewezen jaarlijkse bedrag voor 2011, bestaande uit de bijdragen van de lidstaten aan het Europees Ontwikkelingsfonds (EOF), vastgesteld. De afzonderlijke bijdrage van Nederland aan het EOF, uit hoofde van de tweede tranche voor 2011, wordt eveneens vastgesteld.


Stand van zaken

Behandelfase Eerste Kamer: gepubliceerd in Europees publicatieblad.

nationaal

De commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) heeft op 28 juni 2011 het voorstel voor kennisgeving aangenomen.

Europees

De Europese Commissie heeft dit voorstel op 9 juni 2011 gepubliceerd.


Kerngegevens

volledige titel

Voorstel voor een besluit van de Raad tot vaststelling van de financiële bijdragen van de lidstaten aan het Europees Ontwikkelingfonds, met inbegrip van de tweede tranche voor 2011

document Europese Commissie

COM(2011)331PDF-document, d.d. 9 juni 2011

commissie Eerste Kamer

beleidsterreinen

verwante dossiers


Behandeling Eerste Kamer

Op 28 juni 2011 heeft de commissie BDO het voorstel voor een besluit van de Raad voor kennisgeving aangenomen.

De commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) bespreekt naar verwachting op 28 juni 2011 de procedure.


Samenvatting voorstel Europese Commissie

In het voorstel voor een Besluit van de Raad wordt het aan de Commissie toegewezen jaarlijkse bedrag voor 2011, bestaande uit de bijdragen van de lidstaten aan het Europees Ontwikkelingsfonds (EOF), vastgesteld op 3,1 miljard euro.

De afzonderlijke bijdrage van Nederland aan het EOF, uit hoofde van de tweede tranche voor 2011, wordt vastgesteld op 48,5 miljoen euro aan de Commissie en op 5,22 miljoen euro aan de Europese Investeringsbank, met een totaal van 53,72 miljoen euro.


Behandeling Raad

In de databank EUR-Lex wordt de laatste stand van zaken in de Europese behandeling van het voorstel weergegeven.


Standpunten andere lidstaten (IPEX)

In de databank IPEX wordt de behandeling van het voorstel in de diverse (kandidaat) lidstaatparlementen weergegeven.


Alle bronnen

Sociale media menu