29.653

Nederlands buitenlands beleid ten aanzien van Latijns-Amerika en de CaribenDit dossier bevat officiële parlementaire publicaties inzake het Nederlands buitenlands beleid ten aanzien van Latijns-Amerika en de Cariben.


Stand van zaken

De Eerste Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL) heeft naar aanleiding van de brief (EK, D) van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over de grenssluiting van Venezuela en de bijstand aan Aruba en Curaçao, op 5 maart 2019 besloten tot een mondeling overleg met de staatssecretaris.

De commissie heeft naar aanleiding van het verslag van een schriftelijk overleg (EK, A) met de staatssecretaris van BZK inzake de opvang van Venezolaanse vluchtelingen in het Caribisch deel van het Koninkrijk, op 22 mei 2018 besloten tot een mondeling overleg met de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van BZK. Dit overleg vond plaats op 10 juli 2018 en de commissie heeft op 12 september 2018 het verslag daarvan (EK, B) uitgebracht.

Op 11 december 2018 heeft de commissie een deskundigenbijeenkomst gehouden over de verantwoordelijkheden voor de bescherming van mensenrechten van vluchtelingen, asielzoekers en migranten in het Caribisch deel van het Koninkrijk, in de context van de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het verslag (EK, C) van deze deskundigenbijeenkomst heeft de commissie op 16 januari 2019 uitgebracht.


Kerngegevens

begonnen

4 juni 2004

titel

Het Nederlands buitenlands beleid ten aanzien van Latijns-Amerika en de Cariben

Documenten

Filter op:
     
Filter op:
     

Bladeren:
[1-50] [51-55] documenten
Bladeren:
[1-50] [51-55] documenten