Voorzitter Eerste Kamer ontvangt Voorzitter Parlementaire Assemblee OVSEOp vrijdag 20 oktober heeft de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, de Voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), de Oostenrijkse parlementariër Christine Muttonen, ontvangen in de Eerste Kamer.

Voorzitter Eerste Kamer ontvangt Voorzitter Parlementaire Assemblee OVSE
Grotere versie foto

In de OVSE werken 57 staten samen op politiek-militair, economisch en humanitair terrein. De lidstaten strekken zich uit ‘van Vancouver tot Vladivostok’, oftewel de Verenigde Staten, Canada, de Europese landen en de voormalige Sovjetrepublieken in Azië. De Parlementaire Assemblee vormt de parlementaire dimensie van de organisatie en brengt meer dan 300 parlementariërs uit alle lidstaten samen. De Nederlandse delegatie naar de Assemblee bestaat uit acht Kamerleden, waarvan vier uit de Eerste Kamer en vier uit de Tweede Kamer.

Tijdens het gesprek, waarbij ook twee leden van de Nederlandse OVSE-delegatie aanwezig waren, te weten Eerste Kamerlid Van Kappen (VVD) en Tweede Kamerlid Bouali (D66), alsmede de Griffier van de Eerste Kamer Geert Jan Hamilton, werd gesproken over de actuele ontwikkelingen binnen de OVSE. Tevens werden de politieke ontwikkelingen in Nederland rondom de kabinetsformatie en de uitslag van de verkiezingen in Oostenrijk, het thuisland van Christine Muttonen, besproken. Ook de ambassadeur van Oostenrijk, Heidemaria Gürer, was aanwezig bij het gesprek.

Meer informatie over Nederlandse delegatie Parlementaire Assemblee OVSE:


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 4 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Voorzitter Eerste Kamer ontvangt Voorzitter Parlementaire Assemblee OVSE
Afbeelding 1 - Voorzitter Eerste Kamer ontvangt Voorzitter Parlementaire Assemblee OVSE