Nieuws uit de commissies van dinsdag 31 oktober 2017



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 31 oktober 2017 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en andere in de commissies besproken zaken. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Vastleggen en bewaren kentekengegevens door politie, 33542

Naar aanleiding van het verzoek van de minister van Justitie en Veiligheid om het plenaire debat over het wetsvoorstel - dat heden zou plaatsvinden - te verplaatsen, adviseert de commissie Veiligheid en Justitie de Voorzitter dit debat op 14 november 2017 te houden.

Vergoeding van affectieschade, 34257

Inbreng voor nader voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Duthler) en CDA (Van Rij).

Bekostiging passend onderwijs en invoering lerarenregister, 34732

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van de SGP (Schalk).

Pseudonimiseren persoonsgebonden nummer onderwijsdeelnemer, 34741

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van de VVD (Bruijn), mede namens de fracties van de SP en GroenLinks.

Beschermingsregimes Caribisch en Europees Nederland, 34775 IV / CXIX, A

Inbreng voor nader schriftelijk overleg met de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de verschillen in beschermingsregimes in Caribisch en Europees Nederland wordt geleverd door de fractie van de PvdD (Teunissen).

Onderzoek gevolgen netwerk- en ketenzorg VWS

Inbreng voor schriftelijk overleg over de brief van de minister van VWS van 13 oktober 2017 (32402, V). De conceptbrief wordt op 7 november 2017 ter vaststelling geagendeerd. Inbreng wordt geleverd door de fractie van de PvdA (Nooren).

34088, H I&A/JBZ

Inbreng voor nader schriftelijk overleg met de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid wordt geleverd door het lid Strik (GroenLinks). Andere fracties kunnen zich desgewenst aansluiten.

Wetboek van Strafvordering, 34775 VI/ 29279, B

Inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief over de voortgangsrapportage modernisering Wetboek van Strafvordering wordt geleverd door de fractie van SP (Wezel). De conceptbrief wordt aan de leden van de commissie voorgelegd.

Verduurzaming veehouderij, T02366

De commissie Economische Zaken besluit naar aanleiding van de brief van de minister van Economische Zaken van 13 oktober 2017 met een reactie op het SER-rapport over verduurzaming van de veehouderij over te gaan tot nader schriftelijk overleg. Inbreng zal worden geleverd op 14 november 2017.

Goedkeuring belastingverdrag met Zambia, 34503

De commissie brengt blanco eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel af te kunnen doen als hamerstuk.


Deel dit item: