Nieuws uit de commissies: dinsdag 14 november 2017



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 14 november 2017 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en andere zaken. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Initiatiefvoorstel Wet zorgplicht kinderarbeid, 34.506

Op verzoek van minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wordt de behandeling van het initiatiefvoorstel-Kuiken Wet zorgplicht kinderarbeid verplaatst van dinsdag 21 november 2017 naar dinsdag 19 december 2017.

Verduurzaming veehouderij, T02366

Inbreng voor nader schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief van de minister van Economische Zaken over het SER-rapport over verduurzaming van de veehouderij wordt geleverd door de leden Meijer (SP) en Teunissen (PvdD).

Actieprogramma Nitraatrichtlijn, 33.037

Op voorstel van het lid Vos (GroenLinks) besluit de commissie EZK/LNV de minister van LNV per brief te verzoeken de Kamer zo spoedig mogelijk te informeren over het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn door middel van toezending van de stukken over dit actieprogramma aan de Kamer. De commissie houdt de mogelijkheid open hierover nog overleg te voeren met de minister alvorens het programma zal worden ingediend bij de Europese Commissie.

EU-voorstellen 'Schone mobiliteit', COM(2017)647 / COM(2017)676

De Europese verordeningsvoorstellen over het bevorderen van zogenoemde 'schone mobiliteit' COM(2017)647 en COM(2017)676 worden in behandeling genomen. De commissie IWO zal de behandeling doen. Inbreng voor schriftelijk overleg kan geleverd worden wanneer alle taalversies van de voorstellen beschikbaar zijn, zodat ook het eventueel indienen van een subsidiariteitsbezwaar besproken kan worden.

Schengengebied handhaven en versterken, E170032

De commissie I&A/JBZ besluit de inbreng aan te houden tot 12 december 2017.

Europese privacywetgeving

De commissie Justitie en Veiligheid heeft besloten tot een gesprek met voorzitter Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens op 12 december 2017 over Europese privacywetgeving en de uitvoering en implementatie daarvan.

Kennismakingsgesprekken nieuwe bewindslieden

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een kennismakingsgesprek gevoerd met minister De Jonge en staatssecretaris Blokhuis van VWS en minister Bruins voor Medische Zorg.

De commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) heeft een kennismakingsgesprek gevoerd met minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft een kennismakingsgesprek gevoerd met minister Van Engelshoven van OCW en minister Slob voor basis- en voortgezet onderwijs en media.


Deel dit item: