Nieuws uit de commissies: dinsdag 29 mei 2018



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 29 mei 2018 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en andere zaken. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Schriftelijke inbreng

Verlaagd wettelijk collegegeld

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Bruijn), SP (Gerkens), PvdA (Nooren), GroenLinks (Ganzevoort) en SGP (Schalk).

34.911

Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn

De leden van de fracties van PVV (Van Strien), D66 (Prast) en SP (Köhler) leveren inbreng voor het nader voorlopig verslag.

34.808

Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

Inbreng voor nader schriftelijk overleg met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de inwerkingtreding van de Wiv 2017 wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Lintmeijer) en PvdD (Koffeman).

34.588

Nieuwe voorstellen Europese Commissie Herziening gemeenschappelijke visumcode

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van PVV (Van Hattem) en GroenLinks (Strik).

E180013

Raming Eerste Kamer 2019

De fracties van D66, GroenLinks en PvdD leveren een gezamenlijke inbreng voor het voorlopig verslag. De fracties van PvdA en ChristenUnie sluiten zich hierbij aan.

CXXVII

Voorbereidend onderzoek

Experimenteerwet zelfrijdende auto's

De commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving besluit het voorbereidend onderzoek aan te houden tot 5 juni 2018.

34.838

Hamerstuk

Novelle instelling implantatenregister

De commissie VWS brengt blanco eindverslag uit over wetsvoorstel 'Novelle Instelling implantatenregister houdende aanpassing verbod op toepassing van implantaten die niet voorzien zijn van een geüniformeerde barcode' teneinde het wetsvoorstel af te kunnen doen als hamerstuk. Dit gebeurt samen met wetsvoorstel Instellen van een implantatenregister ter bescherming van de gezondheid van cliënten.

34.822

34.483

Diversen

Gesprek met ambassadeur van de Verenigde Staten

Voorzitter Janny Vlietstra (PvdA) en vicevoorzitter Schaap (VVD) van de commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking hebben in de commissie een korte mondelinge toelichting gegeven op hun gesprek eerder die dag met de ambassadeur van de Verenigde Staten, Pete Hoekstra.

Vluchtelingen en migratie

Op verzoek van het lid Strik (GroenLinks) zal de commissie Immigratie & Asiel/JBZ-Raad de regering schriftelijk verzoeken de Kamer de formele standpunten van de Raad van de EU betreffende de Global Compact over gedeelde verantwoordelijkheid voor vluchtelingen (GCR) en de Global Compact over gereguleerde, ordelijke en veilige migratie (GCM) aan te bieden. Ook verneemt de commissie graag wat de Nederlandse positie hierin is, zoals de staatssecretaris heeft toegezegd in zijn brief aan de Kamer d.d. 22 januari 2018 (zie vso 34215, AC).

Ontwerpbesluit houdende wijziging van het Bouwbesluit 2012 betreffende de aansluiting op het distributienet voor gas

De commissie Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken wenst eerst kennis te nemen van de inbreng vanuit de Tweede Kamer over het Ontwerpbesluit houdende wijziging van het Bouwbesluit 2012 inzake de aansluiting op het distributienet voor gas alvorens zelf te beslissen over het in procedure nemen van het ontwerpbesluit.

Commissie wil mondeling overleg over beleidsnota minister Kaag

De commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking heeft besloten een mondeling overleg te houden met minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de beleidsnota 'Investeren in perspectief: Goed voor de wereld, goed voor Nederland.' Het overleg vindt plaats nadat de Tweede Kamer de nota zal hebben besproken.


Deel dit item: