Werkbezoek delegatie Staten Aruba7 juni 2018

Een delegatie van de Staten van Aruba onder leiding van Statenvoorzitter Juan Thijsen heeft woensdag 6 juni 2018 een werkbezoek gebracht aan de Eerste Kamer en zich over diverse zaken laten informeren in het kader van de optimalisering van de Staten van Aruba als Hoog College van Staat. De delegatie van de Staten bestond verder uit de fractievoorzitters Rocco Tjon (MEP), Marisol Lopez-Tromp (POR) en Marlon Sneek (AVP) en de griffier Herman Hek.

Werkbezoek delegatie Staten Aruba
Meer afbeeldingen

Na een gesprek met de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, voerde de delegatie gesprekken met diverse medewerkers van de Griffie van de Eerste Kamer. Daarbij werden meerdere presentaties gehouden. In vogelvlucht passeerde een veelvoud aan onderwerpen de revue, waaronder: financieel beleid, personeelsbeleid, de werkweek van en wetgevingsprocedure in de Kamer, integriteitsbeleid en incompatibiliteiten, communicatie en protocol en informatievoorziening en digitalisering. In het kader van het werkbezoek bracht de delegatie onder meer ook bezoeken aan de Tweede Kamer, de Algemene Rekenkamer en de Raad van State van het Koninkrijk.

De delegatie van de Staten van Aruba had de week ervoor deelgenomen aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) - de jaarlijkse ontmoeting van de parlementen van de vier landen van het Koninkrijk - in Den Haag.

Sociale media menu


Deel dit item:
Werkbezoek delegatie Staten Aruba
Werkbezoek delegatie Staten Aruba