Staten Friesland en Zeeland in de Eerste KamerDelegaties van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Friesland en Zeeland hebben woensdag 10 oktober in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met senatoren gedebatteerd over landsgrensoverschrijdende samenwerking en circulaire economie, energietransitie en toekomst van de landbouw.

Provinciale Staten Friesland en Zeeland in Senaat
Grotere versie foto

Dat gebeurde onder voorzitterschap van Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol in twee sessies met inleidingen van Statenleden en senatoren. Ook de Commissarissen van de Koning Arno Brok (Friesland) en Han Polman (Zeeland) namen deel aan het debat. De ontmoeting was onderdeel van periodieke bezoeken van provincies aan de Eerste Kamer.

Zeeuws Statenlid Anita Pijpelink (PvdA) trapte de eerste sessie over landsgrensoverschrijdende samenwerking op het gebied van onderwijs, zorg en arbeidsmarkt af met een inleiding. Eerste Kamerlid Henk ten Hoeve (OSF) hield daarbij een co-referaat.

Wiebren van Stralen hield voor de Provincie Friesland in de tweede sessie een inleiding over circulaire economie, energietransitie en toekomst van de landbouw. Senator Meta Meijer (SP) trad daarbij op als co-referent.

De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen belangrijke doelgroep vergroten. Statenleden kiezen immers elke vier jaar de leden van de Eerste Kamer. De Staten van alle provincies brengen iedere Kamerperiode een bezoek aan het Binnenhof. Friesland en Zeeland brachten het bezoek als laatste twee provincies tijdens de huidige zittingsperiode van zowel de Provinciale Staten als de Eerste Kamer.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 7 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Provinciale Staten Friesland en Zeeland in Senaat
Afbeelding 1 - Provinciale Staten Friesland en Zeeland in Senaat