Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Eerste Kamer stemt in met Belastingplan 201918 december 2018

De Eerste Kamer heeft vandaag de wetsvoorstellen van het pakket Belastingplan 2019 na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. Het Belastingplan 2019 kreeg de steun van de fracties van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, SGP en OSF; de fracties van PVV, SP, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, PvdD stemden tegen.

Staatssecretaris Snel van Financiën tijdens het debat op 11 december 2018
Meer afbeeldingen

De Eerste Kamer stemde verder ook in met de tot het pakket Belastingplan 2019 behorende wetsvoorstellen: Overige fiscale maatregelen 2019, Wet bedrijfsleven 2019, Fiscale vergroeningsmaatregelen, Wet modernisering kleine ondernemingsregeling, Wet aanpassing kansspelbelasting voor sportweddenschappen, Wet implementatie artikel 1 richtlijn elektronisch handelen, Wet implementatie eerste EU-richtlijn antibelastingontwijking en Wet fiscale maatregel rijksmonumenten

Ook stemde de Eerste Kamer over de moties die bij de plenaire behandeling van een aantal wetsvoorstellen op 11 december 2018 waren ingediend: de motie-Ester (CU) over het jaarlijks indexeren van de maximaal onbelaste vrijwilligersvergoeding en de motie-Sent (PvdA) over een separate doenvermogenstoets voor toekomstige pakketten Belastingplan werden aangenomen. Twee andere moties werden verworpen.

Stemmingen wetsvoorstellen en moties pakket Belastingplan 2019 c.a. 18 december 2018

Motie evenredige lastenverdeling bij klimaatmaatregelen verworpen

De na de de Algemene politieke beschouwingen op 30 oktober 2018 aangehouden motie-Strik (GroenLinks) over evenredige lastenverdeling bij klimaatmaatregelen werd verworpen.

Wetsvoorstel opnemen gegevens ten tijde van de geboorte overleden kinderen in basisregistratie

Het voorstel Wijziging van de Wet basisregistratie personen in verband met het opnemen van gegevens over ten tijde van de geboorte of de aangifte overleden kinderen (34.882)

is na stemming bij zitten en opstaan met algemene stemmen aangenomen.

Stemming begroting Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Het wetsvoorstel Begrotingsstaten Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Diergezondheidsfonds 2019 (35.000 XIV) is na stemming bij zitten en opstaan aangenomen.

De Motie-Koffeman (PvdD) c.s. over het terugbrengen van de wildlijst van vrij bejaagbare dieren tot nul (EK 35.000 XIV, D) is aangehouden.

Hamerstukken

De Kamer heeft 25 wetsvoorstellen als hamerstukken afgedaan: Hamerstukken 18 december 2018

Sociale media menu


Deel dit item:
Staatssecretaris Snel van Financiën tijdens het debat op 11 december 2018
Staatssecretaris Snel van Financiën tijdens het debat op 11 december 2018