Wetsvoorstel Vergroten investeringsmogelijkheden in medisch-specialistische zorg ingetrokken



Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport (MZS) heeft het wetsvoorstel Vergroten investeringsmogelijkheden in medisch-specialistische zorg bij brief van 25 oktober 2019 ingetrokken.

De Eerste Kamer heeft eerder, op 9 december 2014, de plenaire behandeling van het voorstel aangehouden. Dit gebeurde op verzoek van de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in afwachting van aan de Raad van State te vragen voorlichting over de implicaties van het amendement Bruins Slot bij artikel 18 van de Wet toelating zorginstellingen.

Naar aanleiding van de voorlichting van de Raad van State is de Kamer op 9 maart 2016 geïnformeerd over het voornemen van de regering om het wetsvoorstel met een novelle te wijzigingen. Op 9 juli 2019 hebben de bewindspersonen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Eerste Kamer geïnformeerd dat 'het kabinet de tijd nog niet rijp acht voor een verruiming van de investeringsmogelijkheden in de medisch-specialistische zorg'.

Bij het nader uitwerken van maatregelen om excessieve winsten te voorkomen, heeft minister Bruins vastgesteld dat het 'niet logisch' is om hierop vooruit te lopen met het aangehouden wetsvoorstel. Daarom heeft hij besloten het wetsvoorstel in te trekken.


Deel dit item: