Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Aanbieding Chanoeka-kandelaar aan parlement19 december 2019

Donderdag 19 december ontving Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn uit handen van de Joodse gemeenschap in Nederland de achtarmige Chanoeka-kandelaar.

Meer afbeeldingen

De Menora of Chanoekia staat symbool voor het Chanoeka-feest dat de Joodse gemeenschap over de gehele wereld van zondagavond 22 december tot en met maandagavond 30 december zullen vieren. Het parlement is de plek waar de rechten van alle geledingen in de samenleving beschermd worden. Om die reden boden de rabbijnen de kandelaar aan beide Kamervoorzitters aan. Vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap uit Nederland waren hierbij aanwezig.

Na een welkomstwoord door senator Mirjam Bikker (ChristenUnie) sprak Rabbijn Vorst enkele inleidende woorden voor hij de Menora aan de Kamervoorzitter aanbood.

Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn zei in zijn dankwoord: "Met Chanoeka wordt de Menora verplaatst vanuit het binnenste van de tempel naar de straat, en van de dag naar de avond. Wij zullen de kandelaar plaatsen in het raam aan het Binnenhof, zodat de boodschap van het licht kan verspreiden. Ik wens u allen een goede Chanoeka."

Aansluitend zongen de aanwezigen gezamenlijk het loflied Maoz Tsoer. Vervolgens sprak Rabbijn Vorst de Chanoekawens uit. De bijeenkomst werd afgesloten door senator Peter Schalk (SGP).

Sociale media menu


Deel dit item:
Vooruit
Terug