Eerste Kamer steunt hersteloperatie toeslagenDe Eerste Kamer heeft dinsdag 2 maart met algemene stemmen ingestemd met de hersteloperatie in verband met de toeslagenaffaire, in het bijzonder de Incidentele suppletoire begroting Financiën 2021 inzake Herstel Toeslagen, een wetsvoorstel van staatssecretaris Van Huffelen van Financiën (Toeslagen en Douane).

Staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) tijdens het debat op 23 februari 2021
Grotere versie foto

De incidentele suppletoire begroting verwerkt in de begroting 2021 van het ministerie van Financiën de gevolgen van maatregelen om gedupeerde ouders te compenseren in het kader van de hersteloperatie kinderopvangtoeslagen. De aanvaarding door de Tweede Kamer van het amendement-Lodders/Van Weyenberg over een moratorium (opschorting van betalingsverplichtingen van gedupeerden) leidt tot een afkoelingsperiode van een jaar waardoor rust en ruimte wordt gecreëerd met als doel om te komen tot een goede afwikkeling van de schulden van de ouders die vallen onder de hersteloperatie toeslagen.

Tijdens het debat een week eerder spraken alle woordvoerders hun zorg uit over het onrecht dat de gedupeerden is aangedaan en gaven zij aan dat de hersteloperatie zo snel en zo zorgvuldig mogelijk moet worden uitgevoerd.Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) tijdens het debat op 23 februari 2021
Afbeelding 1 - Staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) tijdens het debat op 23 februari 2021