Nieuws uit de commissies van 24 januari 2023



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 24 januari 2023 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.

Werkprogramma 2023 Europese Commissie

De commissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL) en de commissie van Economische Zaken en Klimaat/Landbouw en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) besluiten geen voorstellen uit het Werkprogramma 2023 van de Europese Commissie als prioritair voor te dragen.


Schriftelijke inbreng

Wetsvoorstel tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen

De commissie van Economische Zaken en Klimaat/Landbouw en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) bespreekt dat voor het voorlopig verslag van de commissie over de novelle die de Tijdelijke wet Groningen wijzigt inbreng wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) de PvdA (Crone) gezamenlijk en door de fracties van D66 (Pijlman), PVV (Faber-van de Klashorst) en PvdD (Nicolaï).

Hoge energieprijzen

Tiende incidentele suppletoire begroting Economische Zaken en Klimaat 2022 inzake regelingen in verband met hoge energieprijzen

De commissie van Economische Zaken en Klimaat/Landbouw en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) bespreekt dat inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en de PvdA (Crone) gezamenlijk en door de SP-fractie (Van Apeldoorn).

Kernenergie

De commissie van Economische Zaken en Klimaat/Landbouw en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) bespreekt dat naar aanleiding van de brief van 9 december 2022 van de minister voor Klimaat en Energie (K&E) en het verslag van schriftelijk overleg dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en PvdA (Crone) gezamenlijk en door de fractie van de PvdD (Koffeman).

Radarstation Herwijnen

De commissies voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) en voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) bespreken dat inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van het CDA (Rietkerk) en de SP (Janssen).

Wet publieke gezondheid

De commissies voor Justitie en Veiligheid (J&V), voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat/Algemene Zaken (BiZa/AZ) bespreken de gang van zaken rond het spoedverzoek van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de behandeling van de eerste tranche wijziging Wet publieke gezondheid. De commissies besluiten een brief te sturen aan de minister.


Deel dit item: