Nieuws uit de commissies van 20 juni 2023



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 20 juni 2023 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Schriftelijke inbreng

Online kansspelen

Brief van de minister voor Rechtsbescherming over de voortgang van de Wet kansspelen op afstand; Brief van de minister voor Rechtsbescherming ter aanbieding van de monitoringsrapportage online kansspelen voorjaar 2023; Organiseren van kansspelen op afstand

Inbreng wordt geleverd door de leden van de fracties van D66 (Dittrich) en de PvdD (Nicolaï).

Wet arbeidsmarkt in balans/Arbeidsmarktbeleid

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt heden geleverd door de leden van de GroenLinks-PvdA-fractie (Vos).


Plenair

Strafbaarstelling gebruik persoonsgegevens voor intimiderende doeleinden

De commissie voor Justitie & Veiligheid (J&V) brengt eindverslag uit en stelt voor het wetsvoorstel (kort) plenair te behandelen op 11 juli 2023.

Goedkeuring verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten over wederzijdse rechtshulp in strafzaken; Goedkeuring Verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten over uitlevering

De commissie voor Justitie & Veiligheid (J&V) besluit de behandeling van beide wetsvoorstellen op verzoek van de minister van Justitie & Veiligheid te bespoedigen en stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 27 juni 2023. Bij tijdige ontvangst van de nota naar aanleiding van het verslag, kan de commissie in haar vergadering van 4 juli 2023 een besluit nemen over een eventueel te voeren plenair debat op 11 juli 2023.

Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen

Onder voorbehoud van tijdige beantwoording van de in het verslag gestelde vragen, stelt de commissie voor Financiën (FIN) voor het wetsvoorstel plenair te behandelen op 11 juli 2023, vanwege het verzoek van de regering voor een spoedige behandeling van dit wetsvoorstel.


Deel dit item: