Nieuws uit de commissies van 19 december 2023



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 19 december 2023 vergaderd over de voortgang van de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.

Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen (Spreidingswet)

De commissie voor Immigratie en Asiel / JBZ-raad (I&A/JBZ) bespreekt dat inbreng voor het tweede verslag wordt geleverd door de fracties van de VVD (Kaljouw), de PVV (Bezaan), de SP (Janssen), de PvdD (Nicolaï), JA21 (Nanninga) en FVD (Van den Oetelaar).


Hamerstukken

Wijziging begrotingsstaten Infrastructuur en Waterstaat 2023

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel als hamerstuk af te doen.


Schriftelijke inbreng

Wet toekomst pensioenen

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bespreekt dat inbreng voor schriftelijk overleg over de brief over de benoeming van een regeringscommissaris voor de pensioentransitie wordt geleverd door de fracties PVV (Bezaan) en 50PLUS (Van Rooijen).

Begrotingsstaat Mobiliteitsfonds 2023

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) bespreekt dat inbreng voor nader schriftelijk overleg met de minister van I&W geleverd door de fracties van de BBB (Van Langen-Visbeek) en de PVV (Van Kesteren).

Telecommunicatie en Energie

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) bespreekt dat naar aanleiding van het verslag van een schriftelijk overleg van de Tweede Kamer over de Transportraad-inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd met de minister en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) geleverd door de fractie van de BBB (Van Langen-Visbeek).


Deel dit item: