Stemming Implementatie herziening m.e.r.-richtlijn



Verslag van de vergadering van 24 januari 2017 (2016/2017 nr. 15)

Aanvang: 13.39 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Implementatie herziening m.e.r.-richtlijn

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet milieubeheer en de Crisis- en herstelwet in verband met de uitvoering van Richtlijn 2014/52/EU van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 tot wijziging van Richtlijn 2011/92/EU betreffende de milieueffectbeoordeling van bepaalde openbare en particuliere projecten (PbEU 2014, L 124) (implementatie herziening mer-richtlijn) (34287).

(Zie vergadering van 17 januari 2017.)

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Mevrouw Vos i (GroenLinks):

Voorzitter. Dit wetsvoorstel plaatst mijn fractie voor een lastig dilemma, want wij zijn zeer kritisch over het schrappen van de verplichte onafhankelijke toetsing door de Commissie voor de m.e.r. bij complexe projecten. Ook de scheiding van de verschillende rollen van de overheid had beter gekund, namelijk ook op bestuurlijk niveau. Het wetsvoorstel regelt echter wel een aantal zaken die tot nu toe niet geregeld waren, zoals een verplichte administratieve scheiding bij een dubbelrol van de overheid. Daarom zullen wij voor het wetsvoorstel stemmen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SGP, de ChristenUnie, de VVD, de PvdA, het CDA, GroenLinks, 50PLUS, de OSF, de SP en D66 voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de fracties van de PvdD en de PVV ertegen, zodat het is aangenomen.