Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
31.329

Samenvoeging van de gemeenten Alkemade en JacobswoudeDit wetsvoorstel betreft de vrijwillige samenvoeging van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude tot de nieuwe gemeente Kaag en Braassem. Door deze samenvoeging ontstaat een nieuwe gemeente met circa 25 000 inwoners.

Door de samenvoeging krijgt de nieuwe gemeente een sterkere postitie bij gemeentegrensoverschrijdende ontwikkelingen in de regio zoals de ontwikkeling van het "Groene hart", de doorstroming van het verkeer, de positie van Schiphol en de leefbaarheid van de dorpen. Als de gemeentelijk herindeling per 1 januari 2009 plaatsvindt zijn tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen voorzien voor november of december 2008. De eerst volgende reguliere gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 komen voor de nieuwe gemeente te vervallen, omdat de raad erg kort zitting zou hebben.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Plenair
 
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel is op 29 mei 2008 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 17 juni 2008 als hamerstuk afgegaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 282 van 17 juli 2008.


Kerngegevens

ingediend

23 januari 2008

titel

Samenvoeging van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

Filter op:
       
Filter op:
     

Sociale media menu