Eerste Kamer buigt zich over Wet ambulancezorg en hoofdelijke stemming Initiatiefvoorstel-Halsema



In de vergadering van dinsdag 2 december 2008 stemt de Eerste Kamer allereerst hoofdelijk over het Initiatiefvoorstel-Halsema dat voorziet in de introductie van een rechterlijke toets van wetten aan de Grondwet (28.331). Uit het debat hierover op 25 november valt af te leiden dat het een dubbeltje op zijn kant  wordt. Absentie van Kamerleden kan de doorslag geven. Eerder stemde een meerderheid in de Tweede Kamer voor het voorstel. Alleen de fractie van het CDA stemde tegen.

Na de stemming over het voorstel-Halsema houdt de Eerste Kamer een debat over de vervanging van de Wet Ambulance Vervoer door de Wet ambulancezorg (29.835). Uit nadere vragen van de fracties van SP en CDA, waar overige fracties zich bij aansloten, blijkt dat in de Senaat vooral zorgen leven over de vraag of de beloofde maximale aanrijtijd van 15 minuten in alle regio's haalbaar is. Ook zijn er vragen over het in elkaar schuiven van particuliere en publieke ambulancediensten, o.a. omdat er met verschillende CAO's wordt gewerkt.

Namens de Eerste Kamer voeren het woord Swenker (VVD), Linthorst (PvdA), Slagter-Roukema (SP) en Klein Breteler (CDA), Van den Berg (SGP) en Laurier (GroenLinks).


Deel dit item: