Eerste Kamer behandelt vandaag vier begrotingshoofdstukken rijksbegroting



De Eerste Kamer behandelt vandaag vier begrotingshoofdstukken uit de rijksbegroting voor 2014 inhoudelijk in de plenaire vergadering; de overige begrotingshoofdstukken, met uitzondering van die van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, worden als hamerstuk afgedaan. Dit is dinsdagmorgen besloten in een unieke gezamenlijke vergadering van alle commissies van de Eerste Kamer.

Besloten werd dat de begrotingen van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (33.750 VII), Defensie (33.750 X), Veiligheid en Justitie (33.750 VI) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (33.750 XV) vandaag vanaf half 4 plenair behandeld worden. Voor de begroting van Ontwikkelingssamenwerking (33.750 XVII) vindt eerst nog een schriftelijke vragenronde plaats. De fracties krijgen (beperkte) spreektijd voor alle begrotingen gezamenlijk.

Alle departementale begrotingen moeten conform Europese regels voor 1 januari behandeld zijn in het parlement. De Tweede Kamer heeft op donderdag 5 december gestemd over de begrotingshoofdstukken.


Deel dit item: