Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Staten Noord-Brabant en Limburg in gesprek met Eerste Kamer31 oktober 2016

Een delegatie van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Noord-Brabant en Limburg discussieert woensdag 2 november a.s. in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met een vertegenwoordiging van Eerste Kamerleden over actuele thema's. Onderwerpen zijn de grenseffecten en de Omgevingswet. De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, houdt voorafgaand aan het debat een korte inleiding. De ontmoeting is onderdeel van periodieke bezoeken van provincies aan de Eerste Kamer. 

Over 'Grenseffecten: de kracht van de grensregio' houdt Leon Vaessen, fractievoorzitter van de Limburgse Statenfractie van D66 en lid van de Euregioraad Maas-Rijn een inleiding. Co-referent  is het Eerste Kamerlid Hans-Martin Don (SP). Over 'De Omgevingswet in beeld' houdt Hermen Vreugdenhil, fractievoorzitter van de Brabantse Statenfractie CU-SGP en voorzitter van de werkgroep Omgevingsvisie een inleiding. Co-referent is het Eerste Kamerlid Petra Stienen (D66).

Het bezoek van de Staten van Noord-Brabant en Limburg is het eerste sinds het aantreden van de nieuwe Eerste Kamer in 2015. De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen zo belangrijke doelgroep vergroten. In dat kader brengen de Staten van alle provincies iedere Kamerperiode een bezoek aan het Binnenhof. De Eerste Kamer wordt vierjaarlijks indirect gekozen door de leden van Provinciale Staten.

Het debat is ook via de livestream van de Eerste Kamer te volgen. 

Sociale media menu


Deel dit item: