Nieuws uit de commissies: dinsdag 23 januari 2018



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 23 januari 2018 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en andere zaken. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Deskundigenbijeenkomsten 6 en 13 februari

De commissie Justitie en Veiligheid organiseert op dinsdag 6 februari van 9.30 tot 12.00 uur een deskundigenbijeenkomst in de plenaire zaal van de Eerste Kamer over de positie van de burger in de rechtsstaat en de positie van de rechterlijke macht binnen de trias politica.

De commissies Financiën en Europese Zaken organiseren een week later, op 13 februari (eveneens van 9.30 tot 12.00 uur), een deskundigenbijeenkomst over de toekomst van de EMU, ter voorbereiding op de Algemene Europese Beschouwingen van 13 maart.

Energierekening huishoudens

Inbreng voor schriftelijk overleg over de brief van de minister van EZK van 18 december 2017 inzake toezegging energierekening huishoudens wordt geleverd door de leden Prast (D66), Meijer (SP), Vos (GroenLinks) en Teunissen (PvdD). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

34.762, D

Implementatie EU-Richtlijn kwaliteit benzine en dieselbrandstof

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van D66 (Stienen), PVV (Van der Sluijs), SP (Meijer) en GroenLinks (Vos).

34.717

Wijziging aardgasrichtlijn - gaspijpleidingen van en naar derde landen

Inbreng voor schriftelijk overleg met de regering wordt geleverd door de leden Verheijen (PvdA) en Vos (GroenLinks). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

E180001

Periodieke informatie wetten sociaal domein

Inbreng voor schriftelijk overleg over de brief van 4 december 2017 van de minister van VWS inzake de tweede overall rapportage sociaal domein wordt geleverd door de fracties van VVD (Duthler) en GroenLinks (Ganzevoort).

T01932, 34775 VII A en bijlagen

Evaluatie plantaardige keuringsdiensten

Inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief - met vijf bijlagen - van de minister van LNV van 19 december 2017 wordt geleverd door het lid Prast (D66). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

25.268, H

Klachtenregimes Wkkgz en Wmo 2015

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport besluit in schriftelijk overleg te treden met de regering over dit onderwerp. De conceptbrief wordt op 6 februari 2018 geagendeerd.

32.402

Algemene bepaling aan het begin van de Grondwet

De commissie Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken brengt eindverslag uit over het voorstel van de regering aan het begin van de Grondwet een algemene bepaling toe te voegen die aangeeft dat de Grondwet de democratie, de rechtsstaat en de grondrechten garandeert. Zij stelt voor het wetsvoorstel op 20 februari 2018 plenair te behandelen.

34.516

Europese Veiligheidsagenda

Inbreng voor nader schriftelijk overleg naar aanleiding van het verslag van een schriftelijk overleg over het achtste voortgangsverslag van de Europese Commissie over de uitvoering van de Europese Veiligheidsagenda wordt geleverd door het lid Van Hattem (PVV). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissies worden voorgelegd.

32.317

Verordening instelling Europees Openbaar Ministerie

De commissies Justitie en Veiligheid en Immigratie en Asiel/JBZ-Raad bespreken de passages uit de geannoteerde agenda van de informele JBZ-Raad van 25-26 januari 2018 over het EOM. Het lid Wezel (SP) geeft aan voornemens te zijn inbreng voor schriftelijk overleg te leveren op 6 februari 2018.

E130041

Routekaart verdieping Europa's economische en monetaire unie

Inbreng voor schriftelijk overleg met de regering wordt geleverd door de fractie van de SP (Van Apeldoorn). De conceptbrief zal onder de leden van de commissies Financiën en Europese Zaken worden verspreid.

COM(2017)821

Procedurele verbeteringen voor de rechtspraktijk

De commissie Justitie en Veiligheid brengt blanco eindverslag uit teneinde het voorstel af te doen als hamerstuk.

34.736


Deel dit item: