Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Staten Gelderland, Overijssel, Flevoland in Kamer14 februari 2018

Delegaties van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Gelderland, Overijssel en Flevoland hebben woensdag 14 februari in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met senatoren gedebatteerd over de legitimatie van besluitvorming bij maatschappelijke opgaven die bestuurlijke grenzen overschrijden en over bestuurlijke integriteit. Dat gebeurde onder voorzitterschap van Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol in twee plenaire sessies met inleidingen van Statenleden en senatoren. Ook de Commissarissen van de Koning Boele Staal (Overijssel) en Clemens Cornielje (Gelderland) namen deel aan het debat. De ontmoeting was onderdeel van periodieke bezoeken van provincies aan de Eerste Kamer.

Ontvangst provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland
Meer afbeeldingen

Eerste Kamerlid Anne Flierman (CDA), tevens Eerste Ondervoorzitter, trapte de eerste sessie over de legitimatie van besluitvorming bij maatschappelijke opgaven die bestuurlijke grenzen overschrijden af met een inleiding. De Overijsselse Statenleden Alwin te Rietstap (CU) en Hans Nooter (PvdA) hielden daarna een co-referaat over interprovinciale samenwerking in het openbaar vervoer. Het Flevolandse Statenlid Shasta Rötscheid sprak over Lelystad Airport.

Het Gelderse VVD-Statenlid Frederik Peters hield in de tweede sessie een inleiding over bestuurlijke integriteit. Thom de Graaf, fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer, hield daarbij een co-referaat.

De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen belangrijke doelgroep vergroten. Statenleden kiezen immers elke vier jaar de leden van de Eerste Kamer. De Staten van alle provincies brengen iedere Kamerperiode een bezoek aan het Binnenhof.

Sociale media menu


Deel dit item:
Ontvangst provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland
Ontvangst provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland
Vooruit
Terug