Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Senatoren ontvangen collega’s uit Indonesië en Kroatië



4 december 2018

Op dinsdag 4 december hebben zowel een delegatie van Indonesische parlementsleden als een delegatie van Kroatische parlementsleden een bezoek gebracht aan de Eerste Kamer.

De Kroatische delegatie
Meer afbeeldingen

De Indonesische delegatie werd 's ochtends ontvangen door de voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking, Janny Vlietstra (PvdA). Tijdens de ontmoeting werd gesproken over de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Indonesië en over de rol die Indonesië speelt in de Zuidoost-Aziatische regio. Ook de Eerste Kamerleden Ben Knapen (CDA) en Henk Overbeek (SP) namen deel aan het gesprek.

Later op de dag werden enkele leden van het Kroatische parlement ontvangen. Tijdens het gesprek met deze delegatie werd onder meer gesproken over het thema migratie, waarbij ook actuele ontwikkelingen zoals het Pact van Marrakesh aan bod kwamen. Daarnaast werd gesproken over het toekomstige EU-budget en andere ontwikkelingen binnen de Europese Unie. Van de zijde van de Eerste Kamer waren de leden Bastiaan van Apeldoorn (SP, voorzitter van de commissie voor Europese Zaken), Marnix van Rij (CDA), Joris Backer (D66) en Marjolein Faber (PVV) aanwezig bij het gesprek.

Sociale media menu


Deel dit item:
De Kroatische delegatie
De Kroatische delegatie
De Indonesische delegatie
De Indonesische delegatie
Nederlandse zijde bij ontvangst Indonesische delegatie
Nederlandse zijde bij ontvangst Indonesische delegatie
Vooruit
Terug