Benoemingen senatoren Berkhout en BaljeuDe Eerste Kamer heeft dinsdag senator Hugo Berkhout benoemd in de vacature die was ontstaan door het vertrek op 25 november 2020 van senator Paul Cliteur van Forum voor Democratie uit de Kamer. Berkhout was sinds 26 oktober 2020 al tijdelijk waarnemer voor senator Annabel Nanninga die zestien weken zwangerschaps- en bevallingsverlof heeft. Berkhout sloot zich in die waarnemingsfunctie onlangs al aan bij de nieuw gevormde Fractie-Van Pareren en blijft daar deel van uitmaken.

Benoeming senatoren Berkhout en Baljeu
Grotere versie foto

De Eerste Kamer heeft Robert Baljeu dinsdag in plaats van Hugo Berkhout - voor de fractie van Forum voor Democratie - tijdelijk als waarnemer van Annabel Nanninga tot lid van de Eerste Kamer benoemd. Baljeu heeft schriftelijk laten weten dat hij zich aansluit bij de Fractie-Otten, die net als de Fractie-Van Pareren ook uit Forum voor Democratie is ontstaan.

De Fractie-Van Pareren telt thans zeven leden, de Fractie-Otten drie leden en de Fractie van Forum voor Democratie twee leden. Forum voor Democratie kwam in juni 2019 met twaalf zetels als nieuwkomer meteen als grootste fractie in de Eerste Kamer.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Benoeming senatoren Berkhout en Baljeu
Afbeelding 1 - Benoeming senatoren Berkhout en Baljeu