Jetten en Van der Wal hoeven niet naar APB



De ministers Jetten (Klimaat en Energie) en Van der Wal (Natuur en Stikstof) hoeven niet aanwezig te zijn bij de Algemene Politieke Beschouwingen binnenkort in de Eerste Kamer. Een ordevoorstel van de senatoren Otten (Fractie-Otten) en Faber-Van de Klashorst (PVV) om hen wel uit te nodigen voor dit debat is vandaag in een hoofdelijke stemming in de Eerste Kamer verworpen: 18 senatoren stemden vóór (SGP, PVV, Fractie-Otten, SP, PvdD en 50PLUS), 54 stemden tegen CDA, VVD, D66, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, OSF, Fractie-Nanninga, Fractie-Frentrop en FVD).

De Eerste Kamer houdt dinsdag 18 oktober a.s. haar jaarlijkse debat met de regering over de Miljoenennota 2023. Tijdens deze Algemene Politieke Beschouwingen bespreken de Kamer en de regering de hoofdlijnen van het regeringsbeleid (de Rijksbegroting) voor het volgende jaar, zoals die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd.

Het kabinet zal tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer worden vertegenwoordigd door minister-president Rutte en de vicepremiers Kaag (Financiën), Hoekstra (Buitenlandse Zaken) en Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioen, waarnemend minister van Landbouw).



Deel dit item: