Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
31.876

Implementatie richtlijn Audiovisuele mediadienstenDit wetsvoorstel wijzigt de Mediawet 2008 en de Tabakswet ter implementatie van richtlijn 2007/65/EGPDF-document over reclame uitingen van audiovisuele mediadiensten en de bescherming van minderjarigen. Het doel van de Richtlijn is om door harmonisatie van omroepwetgeving een gemeenschappelijke Europese markt voor omroepdiensten te realiseren.

Met dit voorstel worden de reclameregels voor televisie van toepassing op alle audiovisuele mediadiensten. De richtlijn bevat bepalingen voor productplaatsing in programma's, het recht op korte nieuwsfragmenten die van belang zijn voor het publiek, toegankelijkheid voor visueel en auditief gehandicapten en de stimulering van een gedragscode tegen reclame voor vette voedingsmiddelen.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Plenair
 
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel (EK 31.876, A) is op 30 juni 2009 aangenomen door de Tweede Kamer. PvdA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SGP, CDA en het lid Verdonk stemden voor. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 8 december 2009 zonder stemming aangenomen. VVD en SP is daarbij aantekening verleend.

Op 19 november 2010 heeft de Eerste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschapsbeleid een brief ontvangen van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap inzake toezegging (T01121) flitsenregeling (EK 31.876, E). Op 7 december 2010 heeft de commissie deze brief voor kennisgeving aangenomen en besloten de toezegging als voldaan te beschouwen.

De wet is opgenomen in Staatsblad 552 van 18 december 2009.

De inwerkingtreding is opgenomen in Staatsblad 553 van 18 december 2009.


Kerngegevens

ingediend

27 februari 2009

titel

Wijziging van de Mediawet 2008 en de Tabakswet ter implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten

schriftelijke voorbereiding

inbreng geleverd door

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld.


Documenten

Filter op:
       
Filter op:
     

Sociale media menu


Volg via