Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
32.882

Opheffen samenloop regelingen tijdelijk verlaten inrichting tijdens voorlopige hechtenisDit wetsvoorstel wijzigt het Wetboek van Strafvordering, Wetboek van Strafrecht, de Penitentiaire beginselenwet en de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen waardoor het tijdelijk verlaten van de inrichting tijdens de voorlopige hechtenis voortaan via één regeling mogelijk wordt.

Met dit voorstel moet voortaan de administratie van een inrichting beslissen over het, wegens persoonlijke omstandigheden, tijdens voorlopige hechtenis tijdelijke verlaten van de inrichting. Daarnaast wordt het voor ongewenst verklaarde vreemdelingen en voor gedetineerden, die na hun straf overgeleverd of uitgeleverd moeten worden, niet meer mogelijk om tijdens de voorlopige hechtenis de instelling te verlaten.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Ingetrokken
Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Plenair
Afkondiging

De minister van Justitie en Veiligheid (J&V) heeft dit wetsvoorstel bij brief van 22 november 2017 ingetrokken (EK 34.775 VI, F).


Kerngegevens

ingediend

6 september 2011

titel

Wijziging van het Wetboek van Strafvordering, het Wetboek van Strafrecht, de Penitentiaire beginselenwet en de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen in verband met het opheffen van de samenloop van regelingen inzake het tijdelijk verlaten van de inrichting tijdens de voorlopige hechtenis en enige wijzigingen van het Wetboek van Strafvordering in verband met de schorsing en de beëindiging van de voorlopige hechtenis van een ongewenst verklaarde vreemdeling uit te sluiten en een wijziging van het Wetboek van Strafvordering met betrekking tot de beëindiging van de voorlopige hechtenis

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.


Documenten

Filter op:
       
Filter op:
     

Sociale media menu