Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Staten Groningen en Drenthe in gesprek met Eerste Kamer25 oktober 2017

Delegaties van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Groningen en Drenthe discussiëren woensdag 1 november  2017 in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met een vertegenwoordiging van Eerste Kamerleden over twee actuele thema's: de energievoorziening van de toekomst en de Omgevingswet. De ontmoeting is onderdeel van periodieke bezoeken van provincies aan  de Eerste Kamer. 

Over de energievoorziening van de toekomst zal Jacob Klaas Star, Statenlid voor het CDA in de provincie Groningen, een inleiding houden. Het PVV-Eerste Kamerlid Ton van Kesteren houdt bij dit onderwerp een co-referaat.

Over de Omgevingswet houdt Hendrikus Loof, Statenlid voor de PvdA in de provincie Drenthe, een inleiding. Het CDA-Eerste Kamerlid en Ondervoorzitter Anne Flierman houdt hierbij een co-referaat.

Na de inleidingen en co-referaten vinden telkens discussies tussen Kamerleden en Statenleden plaats onder leiding van de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol

De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen belangrijke doelgroep vergroten. Statenleden kiezen immers elke vier jaar de leden van de Eerste Kamer. De Staten van alle provincies brengen iedere Kamerperiode een bezoek aan het Binnenhof.

Het debat duurt van 11.15 uur tot 13.00 uur en is via de site van de Eerste Kamer te volgen.

Sociale media menu


Deel dit item: