Petitie Wet verdringingstoets aangebodenDe vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft dinsdag een petitie aangeboden gekregen met het oog op de plenaire behandeling van het initiatiefvoorstel Wet verdringingstoets op dinsdag 6 maart.

Petitie Wet verdringingstoets aangeboden
Grotere versie foto

De voorzitter van de commissie, senator Alexander Rinnooy Kan (D66), nam de petitie in ontvangst, in aanwezigheid van  commissieleden Esther- Mirjam Sent (PvdA), Hans-Martin Don (SP), Frank Köhler (SP), Peter Ester (ChristenUnie) en Mart van de Ven (VVD). Vertegenwoordigers van FNV deden samen met mensen met een arbeidsbeperking een dringend beroep op de Kamerleden het wetsvoorstel aan te nemen.

Doel van het initiatiefvoorstel van het Tweede Kamerlid Sadet Karabulut is het tegengaan van ongewenste verdringing op de arbeidsmarkt door het introduceren van een verdringingstoets. Met deze toets wordt mensen met een bijstandsuitkering meer kansen geboden op een betaalde baan en worden werknemers in loondienst en zelfstandigen zonder personeel beschermd tegen oneerlijke concurrentie door onbetaalde of laagbetaalde krachten.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Petitie Wet verdringingstoets aangeboden
Afbeelding 1 - Petitie Wet verdringingstoets aangeboden