Eerste Kamerleden bij Binnenhofontbijt



Negen Eerste Kamerleden hebben dinsdag met kinderen uit groep 8 van de P.C. Hooftschool uit Den Haag, een aantal Tweede Kamerleden en staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) deelgenomen aan het zogenoemde Binnenhofontbijt.

Het ontbijt vond plaats in de parlementszaal van het Huis voor democratie en rechtsstaat ProDemos in Den Haag ter gelegenheid van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar zijn 17e editie viert. Deze week ontbijten een half miljoen kinderen gezond en gezellig samen op 2.750 basisscholen en in 250 gemeentehuizen met hun burgemeester.

'Neem de tijd voor je ontbijt!' is dit jaar het jaarthema van het Nationaal Schoolontbijt. In zijn openingswoord onderstreepte staatssecretaris Blokhuis het belang van een gezond ontbijt: "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen ontbijten. Dan kun je alles beter: rennen, nadenken, fietsen en lol maken..." Kamerleden en scholieren speelden samen met een zandloper een quiz rond de resultaten van recent onderzoek naar ontbijtgedrag van gezinnen met kinderen op de basisschool.

De quizvragen waren ontleend aan de Ontbijtmonitor: jaarlijks onderzoek van het Nationaal Schoolontbijt naar ontbijtgedrag van gezinnen met kinderen op de basisschool. Hieruit blijkt onder meer dat maar 3% van de kinderen volledig volgens de Schijf van Vijf ontbijt en dat 43% van de kinderen achter de tv, een laptop, tablet of smartphone ontbijt.

Aan het Binnenhofontbijt namen de volgende Eerste Kamerleden deel: Joris Backer (D66), Eric van der Burg (VVD), Ruard Ganzevoort (GroenLinks), Paulien Geerdink (VVD), Rik Janssen (SP), Jopie Nooren (PvdA), Paul Rosenmöller (GroenLinks), Petra Stienen (D66) en Loek van Wely (Forum voor Democratie).


Deel dit item: