Debat wetsvoorstel Geweldsaanwending opsporingsambtenaren geschorstHet debat over wetsvoorstel Geweldsaanwending opsporingsambtenaren is tot nader order geschorst. Minister Grapperhaus vroeg tijdens het debat om een korte schorsing waarna bleek dat de minister vrijwillig in quarantaine wil gaan als gevolg van contact tijdens een werkbezoek vorige week met een persoon die besmet is met het coronavirus. Daarop heeft Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn het debat direct geschorst.

Grotere versie foto

De Eerste Kamer neemt verschillende maatregelen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Zo houden Kamerleden, bewindspersonen en werknemers te alle tijden anderhalve meter afstand en dragen een mondkapje als zij zich door gebouwen verplaatsen.

De vergadering van 30 maart gaat om 13.30 enkel verder om hamerstukken en stemmingen af te handelen. Ook neemt de Eerste Kamer afscheid van Kamerleden Mirjam Bikker (ChristenUnie) Nicki Pouw-Verweij (Fractie-Nanninga) en Christine Teunissen (PvdD). Zij worden morgen geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer.Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.