Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
35.451

Derde incidentele suppletoire begroting Economische Zaken en Klimaat 2020 inzake Noodpakket banen en economie en overbruggingsfaciliteit IHCIn deze derde incidentele suppletoire begroting (ISB) wordt de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor het jaar 2020 (35.300 XIII) gecorrigeerd in verband met de noodmaatregelen die genomen zijn ten aanzien van de uitbraak van het coronavirus. Twee eerdere ISB's (35.413 en 35.438) bevatten ook al correcties van de EZK-begroting voor 2020.


Stand van zaken

Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel (TK, 1) is op 26 mei 2020 aangenomen door de Tweede Kamer.

Voor: PvdA, GroenLinks, DENK, Krol/Van Kooten-Arissen, 50PLUS, D66, VVD, SGP, CDA, ChristenUnie, PVV, FVD en Van Haga.

Tegen: SP en PvdD.

De Eerste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) heeft op 30 juni 2020 het eindverslag uitgebracht. De plenaire behandeling van het voorstel (inclusief eventuele stemmingen), gezamenlijk met het voorstel Tweede incidentele suppletoire begroting Economische Zaken en Klimaat 2020 inzake Noodpakket banen en economie (35.438), vindt plaats op 6/7/8 juli 2020.

De Eerste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) heeft op 12 mei 2020 besloten om de brief van de minister van EZK en de staatssecretaris van Financiën van 1 mei 2020 inzake bijdrage van de Staat aan de continuïteit van Royal IHC (EK, 35.300 XIII, E) te betrekken bij de behandeling van dit wetsvoorstel.


Kerngegevens

ingediend

7 mei 2020

titel

Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII) voor het jaar 2020 (Derde incidentele suppletoire begroting inzake Noodpakket banen en economie en overbruggingsfaciliteit IHC)

schriftelijke voorbereiding

inbreng geleverd door

ondertekening

inwerkingtreding

Deze wet treedt in werking met ingang van 7 mei van het onderhavige begrotingsjaar. Indien het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst, wordt uitgegeven op of na deze datum van 7 mei, treedt zij in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van dat Staatsblad en werkt zij terug tot en met 7 mei.


Documenten

Filter op:
       
Filter op:
     

Sociale media menu