Wijziging van de Wet inburgering 2021 aangenomen en overig nieuws



De Eerste Kamer heeft vandaag het voorstel

als hamerstuk afgedaan.

Het voorstel

is na stemming bij zitten en opstaan aangenomen.

Voor: PvdA, GroenLinks, D66, SP, ChristenUnie, CDA, VVD en 50PLUS.

Tegen: OSF, Fractie-Nanninga, PvdD, Fractie-Otten, PVV, SGP, FVD en Fractie-Frentrop.

De Kamer heeft ook gestemd over vijf moties die tijdens de plenaire behandeling van dit wetsvoorstel op 11 en 18 oktober 2022 zijn ingediend.

De

is na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. Fractie-Nanninga, D66, SP, PvdD, Fractie-Otten, PVV, ChristenUnie, SGP, 50PLUS, FVD en Fractie-Frentrop stemden voor.

Het voorstel

is na hoofdelijke stemming met 53 stemmen voor (CDA, PvdD, D66, VVD, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, 50PLUS, OSF en Fractie-Otten) en 20 stemmen tegen (SP, Fractie-Nanninga, PVV, SGP, Fractie-Frentrop en FVD) aangenomen.

Het voorstel

is na hoofdelijke stemming met 35 stemmen voor (Fractie-Nanninga, Fractie-Otten (alleen het lid de Vries), PVV, SGP, CDA, VVD en FVD) en 37 stemmen tegen (OSF, PvdA, GroenLinks, D66, SP, PvdD, Fractie-Otten (alleen het lid Otten) ChristenUnie, 50PLUS en Fractie-Frentrop) verworpen.

Tijdens de eerste termijn van de Algemene politieke beschouwingen zijn door het lid Van Hattem (PVV) twee ordevoorstellen gedaan waarover hoofdelijk is gestemd.

Het voorstel dat het lid Faber-van de Klashorst (PVV) per direct weer aan de Algemene politieke beschouwingen kon deelnemen is met 10 stemmen voor (PVV, Fractie-Frentrop, Fractie-Otten en FVD) en 60 stemmen tegen (de overige fracties) verworpen

Het voorstel om de Algemene politieke beschouwingen te schorsen is met 5 stemmen voor (PVV) en 60 stemmen tegen (de overige fracties) verworpen.




Deel dit item: