Nieuws uit de commissies: dinsdag 20 maart 2018



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 20 maart 2018 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en andere zaken. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Vergoeding affectieschade

De commissie Justitie en Veiligheid besluit eindverslag uit te brengen over het wetsvoorstel Vergoeding van affectieschade en stelt voor het plenaire debat over het wetsvoorstel te houden op dinsdag 10 april 2018.

Deconstitutionalisering benoeming commissaris van de Koning en burgemeester

De commissie Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken wenst op 10 april 2018 een expertmeeting over het initiatiefvoorstel-Jetten Deconstitutionalisering benoeming commissaris van de Koning en burgemeester te houden. Vervolgens zal op 24 april 2018 het voorbereidend onderzoek worden gehouden.

Gezichtsbedekkende kleding

De commissie Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken besluit op verzoek van de fractie van de PVV de minister van Binnenlandse Zaken te vragen wanneer de nadere memorie van antwoord bij het wetsvoorstel gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding verwacht kan worden.

Opvang Venezolaanse vluchtelingen

De commissie Koninkrijksrelaties besluit in schriftelijk overleg te treden met de regering over (voorbereidingen op) de opvang van eventuele Venezolaanse vluchtelingen in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Schriftelijke inbreng:

Implementatie EU-Richtlijn kwaliteit van benzine en dieselbrandstof

Inbreng voor nader voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van GroenLinks (Vos).

Europees Semester 2018 en toekomst Economische en Monetaire Unie (EMU)

De leden van de fractie van de ChristenUnie (Ester) hebben inbreng geleverd voor schriftelijk overleg met de regering ter voorbereiding op het mondeling overleg in het kader van het Europees semester 2018, de toekomst van de EMU en het volgende MFK, op 24 april 2018.

CXXV, A; 34.844

Verslag Eurogroep en ECOFIN

De leden van de CDA-fractie (Van Rij) hebben inbreng geleverd voor schriftelijk overleg met de regering over het verslag van de vergadering van de Eurogroep en ECOFIN-Raad op 19 en 20 februari jl. Andere fracties kunnen zich desgewenst aansluiten.

21.501-07, B

JBZ-Raad

Inbreng voor schriftelijk overleg over de geannoteerde agenda voor de JBZ-Raad wordt geleverd door de fractie van de PVV (Van Hattem). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

32.317

Voorbereidend onderzoek

Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming

De commissie Justitie en Veiligheid stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 3 april 2018.

Engelstalige rechtspraak internationale handelskamers

De commissie Justitie en Veiligheid besluit het voorbereidend onderzoek betreffende het wetsvoorstel Engelstalige rechtspraak internationale handelskamers rechtbank en gerechtshof Amsterdam (Netherlands Commercial Court) dat thans gepland staat voor 24 april 2018, te verplaatsen naar 10 april 2018.

Modernisering Wet ministeriële verantwoordelijkheid

De commissies Binnenlandse Zaken en Algemene Zaken en Justitie en Veiligheid stellen voor het voorbereidend onderzoek op 3 april 2018 te houden.

Toezegging Caribisch deel van het Koninkrijk

De commissie Koninkrijksrelaties bespreekt de brief van de bewindslieden van VWS van 12 maart 2018 in reactie op het laatste toezeggingenrappel over toezegging T02294 (34775 XVI, F). Het lid Ganzevoort (GroenLinks) geeft aan naar aanleiding hiervan in schriftelijk overleg te willen treden met de regering. Fracties kunnen zich aansluiten bij de inbreng.

33.992, 33.990, T02294

Hamerstuk

Strafbaarstelling belemmeren humanitaire hulp in niet-internationaal gewapend conflict

De commissie Justitie en Veiligheid brengt blanco eindverslag uit teneinde het voorstel af te doen als hamerstuk.

Goedkeuring belastingverdrag met Malawi

De commissie Financiën brengt blanco eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel af te kunnen doen als hamerstuk.

Wet transparant toezicht financiële markten

De commissie Financiën brengt blanco eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel te kunnen afdoen als hamerstuk.


Deel dit item: