Nieuws uit de commissies van 11 oktober 2022



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 11 oktober 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Uitgelicht

Stikstofproblematiek

De commissie voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) besluit het ministerie van LNV te verzoeken een technische briefing te verzorgen over de geïnventariseerde onderwerpen op 15 november 2022.

Stand van zaken Omgevingswet

De commissies voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) en voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) bespreken de planning van de voortgang van de Omgevingswet naar aanleiding van de procesbrief van 7 oktober jl. De commissies besluiten in te stemmen met het verzoek van Deloitte om ook de opdrachtgever van het in de zomer verschenen rapport "Eindrapportage DSO LV Quickscan Go Live' uit te nodigen voor het gesprek met het AcICT op 18 oktober a.s.


Schriftelijke inbreng

Wet hersteloperatie toeslagen

In de commissie voor Financiën is besproken dat de inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van de VVD (Geerdink), de fracties van GroenLinks (Karimi) en de PvdA (Crone) gezamenlijk, de fracties van D66 (Van der Voort), de ChristenUnie (Ester) en de SP (Van Apeldoorn).

Wet uitbreiding bestuurlijk instrumentarium onderwijs

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besproken dat de inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van het CDA (Rietkerk), GroenLinks en de PvdA gezamenlijk (Krijnen/Fiers), D66 (Pijlman), ChristenUnie (Verkerk) en de SGP (Schalk).

Wet excessief lenen bij eigen vennootschap

In de commissie voor Financiën is besproken dat de inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van de VVD (Geerdink) en het CDA (Essers) gezamenlijk, van GroenLinks (Karimi) en de PvdA (Crone) gezamenlijk, en van de fractie van de ChristenUnie (Ester).


Corona

Brief van de minister voor PVO over ventilatie op scholen en langetermijnaanpak onderwijshuisvesting; Infectieziektenbestrijding

De commissies voor Justitie en Veiligheid (J&V), voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) nemen de brief voor kennisgeving aan. De toezegging 'Financiering ventilatiesystemen op scholen' en de toezegging 'Onderzoeksresultaten CO2-meters' kunnen op voorgestelde wijze geregistreerd worden en als voldaan worden aangemerkt.

Brief van de ministers van VWS, van EZK en van SZW over lange termijn aanpak COVID-19; Infectieziektenbestrijding

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Krijnen), D66 (Van der Voort) en PvdD (Nicolaï).

13e verlenging COVID-19-voorzieningen

De voorzitter stelt voor om op 18 oktober 2022 een korte vergadering in te lassen om de beantwoording van de vragen over de 13e verlenging COVID-19-voorzieningen, die deze week wordt verwacht, voor het herfstreces te kunnen bespreken.


Deel dit item: