Jeugdzorg centraal in Eerste Kamer



De Eerste Kamer houdt dinsdag 29 januari 2008 in het kader van de programmabegroting Jeugd en Gezin (31.200 XVII) een beleidsdebat over jeugdzorg met minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. Ook komen twee wetsvoorstellen aan de orde. Het gaat om het voorstel om kansspelen via internet te reguleren (30.362) en de Verzamelwet vereenvoudiging vergunningen (30.959). Gestemd wordt er over het initiatiefvoorstel-Van de Camp, Depla, Griffith en Van der Staaij Wet op de parlementaire enquête 200. (30.415) en over de vorige week bij de behandeling van dat voorstel ingediende moties van de leden Dölle (EK 30.415, H) en Rehwinkel (EK 30.415, I).

Raad van State

Aan het einde van de middag is een gesprek van de Eerste Kamer met de leden van de Raad van State voorzien, waarin onder meer aan de orde komen de rol van de Raad van State in het wetgevingsproces en het thema 'de Eerste Kamer en Europa'. (EK LXI, A)

Woordvoerders

Aan het debat over de jeugdzorg nemen deel de senatoren mevrouw Duthler (VVD), mevrouw De Vries-Leggedoor (CDA), mevrouw Slagter-Roukema (SP), mevrouw Linthorst (PvdA) en de heren Thissen (GroenLinks), Kuiper (ChristenUnie) en Yildirim (Fractie Yildirim). Over de kansspelen debatteren de senatoren mevrouw Broekers-Knol (VVD), De Vries (PvdA), mevrouw Quik-Schuijt (SP) en Dölle (CDA) met minister Hirsch Ballin van Justitie. Voor het debat met staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken over de vergunningen hebben zich opgegeven de senatoren Asscher (VVD), mevrouw Sylvester (PvdA), Terpstra (CDA), Reuten (SP) en Van den Berg (SGP).


Deel dit item: