Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten van de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 28 maart 2017 over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en ander nieuws uit commissies. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Regeling inwerkingtreding van de goedkeuring Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie met Oekraïne, 34.669

De fracties van de VVD (Schaap), D66 (Schaper), PVV (Faber-Van de Klashorst), SP (Kox), PvdA (Schrijver), GroenLinks (Strik), ChristenUnie (Kuiper) en SGP (Van Dijk) leveren inbreng voor het voorlopig verslag.

Initiatiefvoorstel-Dijkstra over opnemen van een actief donorregistratiesysteem, 33.506

De commissie heeft besloten op dinsdagochtend 18 april 2017 een deskundigenbijeenkomst te organiseren over het initiatiefvoorstel, waarbij de systematiek in breed perspectief centraal zal staan. De uitnodigingen hiervoor zijn inmiddels verstuurd. In een vervolg hierop zal op dinsdagochtend 23 mei 2017 een bijeenkomst worden georganiseerd vanuit het perspectief van betrokkenen en het medisch perspectief.

Goedkeuring wijzigingen Verdrag en Administratief Akkoord met Marokko over sociale zekerheid, 34.489

De commissie brengt eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel af te kunnen doen als hamerstuk.

Initiatiefvoorstel-Karabulut Wet verdringingstoets, 34.325

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Van de Ven), CDA (Van Kesteren), D66 (Schnabel), SP (Don), PvdA (Sent) en SGP (Schalk).

Voorstel verordening tot instelling van het Europees Openbaar Ministerie, E130041

De commissies stemmen, met een kleine wijziging, in met de conceptbrief aan de minister van V&J. De brief zal worden verzonden namens de fracties van VVD, CDA, PvdA, GroenLinks en OSF.

Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg, 31.996

Wet zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten, 32.399

De commissies besluiten op dinsdagochtend 16 mei 2017 enkele deskundigen uit te nodigen voor een gesprek over de samenhang tussen en de uitvoerbaarheid van de Wet verplichte ggz (32399), de Wet zorg en dwang (31996) en de Wet forensische zorg (32398). De commissies besluiten de procedure aan te houden tot 16 mei 2017.

Wet grondgebonden groei melkveehouderij, 34.295

De commissie besluit de brief van de staatssecretaris van 20 maart 2017 te betrekken bij de verdere behandeling van het wetsvoorstel grondgebonden groei melkveehouderij.

Bevordering internationalisering hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, 34.355

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de leden van de fracties van VVD (Bruijn), D66 (Rinnooy Kan), SP (Gerkens), PvdA (Nooren) en GroenLinks (Ganzevoort).

Europees semester 2017

De commissies besluiten dinsdag 13 juni 2017 - onder voorbehoud van actuele ontwikkelingen - vast te leggen als datum voor een mondeling overleg met de ministers van Financiën en Economische Zaken inzake de behandeling van het Europees Semester. Tijdens het overleg worden in ieder geval de stukken inzake het Nationaal Hervormingsprogramma 2017 en het Stabiliteitsprogramma 2017 besproken.

Verkenning benoemingen publieke mediasector, T02210

Het lid Sent (PvdA) levert inbreng ten behoeve van schriftelijk overleg. De conceptbrief zal onder de leden van de commissie worden verspreid.

Wet continuïteit ondernemingen I, 34.218

De commissie brengt eindverslag uit en stelt voor het wetsvoorstel af te doen als hamerstuk.

Wet samen sterker door vereenvoudiging samenwerkingsschool, 34.512

De commissie besluit tot het uitbrengen van een voorlopig verslag, waarin de regering namens de commissie de vraag wordt voorgelegd te reageren op de recentelijk ontvangen voorlichting van de Afdeling Advisering van de Raad van State.

Voorstellen voor Verordeningen inzake aanpassing comitologie post-Lissabon (PRAC – delegatie/uitvoering); Voorstel voor verordening tot wijziging wijze waarop lidstaten de uitoefening van de uitvoeringsbevoegdheden door de Commissie controleren (comitologie), E170006 E170012

De fracties van de PVV (Faber) en de SP (Van Apeldoorn) geven aan inbreng te willen leveren voor schriftelijk overleg met de regering over het Commissievoorstel COM(2017)85 inzake wijziging van de comitologieverordening. De inbrengdatum is 18 april 2017.

Wet verbetering functioneren verenigingen van eigenaars, 34.479

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Schouwenaar) en PVV (Van Hattem).


Deel dit item: