Nieuws uit de commissies dinsdag 7 december 2021



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 7 december 2021 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.

Schriftelijke inbreng

Gezamenlijke Mededeling: Stand politieke, economische en handelsbetrekkingen tussen EU en Turkije

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt gezamenlijk geleverd door de fracties van GroenLinks (Karimi) en D66 (Stienen).

Verzamelbrief luchtvaart

Naar aanleiding van de Verzamelbrief luchtvaart van de minister van Infrastructuur en Waterstaat (31936, 892) leveren de fracties van GroenLinks (Kluit), de PVV (Bezaan) en de PvdD (Koffeman) inbreng voor schriftelijk overleg.

Voortgang stikstofproblematiek

Brief van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 12 november 2021 (35334, AK)

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en de Partij voor de Dieren (Koffeman).

Ontwerpbesluit houdende regels met betrekking tot vergoeding van schade van exploitanten van kolencentrales in verband met de beperking van de CO2-emissie

Verslag schriftelijk overleg (35668, K)

De commissie Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit besluit inbreng te leveren voor nader schriftelijk overleg. Inbreng wordt geleverd door de fractie van de Partij voor de Dieren (Prast).

Aanpassingen doorstroom basisonderwijs naar voortgezet onderwijs en wijziging van de stelselinrichting van doorstroomtoetsen en toetsen verbonden aan leerling- en onderwijsvolgsystemen in het basisonderwijs

Inbreng voor het nader voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van de PvdA (Fiers).

Plenair

Gemeentelijke taak voor aanbieden prenataal huisbezoek

De leden van de VVD-fractie verzoeken om stemming over het wetsvoorstel. Naar aanleiding hiervan stelt de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de stemming te agenderen op 14 december 2021.

Initiatiefvoorstel-Van Ginneken en Van Wijngaarden over van rechtswege ontstaan van gezamenlijk gezag door erkenning

De commissie Justitie en Veiligheid brengt eindverslag uit en stelt voor het plenaire debat over het wetsvoorstel te houden op een nog nader te bepalen datum, maar niet eerder dan februari 2022.

Hamerstukken

Versterken democratische legitimatie gemeenschappelijke regelingen

De commissie Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken brengt eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel af te kunnen doen als hamerstuk.

Verzamelwet SZW 2022

De commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid brengt eindverslag uit teneinde wetsvoorstel (Verzamelwet SZW 2022) af te doen als hamerstuk.

Corona

Wetsvoorstellen verbrede inzet coronatoegangsbewijzen en wetsvoorstel Goedkeuringswet vierde verlenging geldingsduur Tijdelijke wet maatregelen covid-19

De commissies Justitie en Veiligheid; Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid nemen kennis van het besluit van de Tweede Kamer om, naar aanleiding van de brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 6 december 2021 (25295, 1626), de wetsvoorstellen inzake de verbrede inzet van coronatoegangsbewijzen (35971, 35972 en 35973) na het kerstreces te behandelen.

De commissies nemen voorts kennis van het voornemen van de Tweede Kamer om ten aanzien van het wetsvoorstel Goedkeuringswet vierde verlenging geldingsduur Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (35979) voor het kerstreces inbreng te leveren voor het verslag en spreken de verwachting uit dat deze vragen spoedig zullen worden beantwoord.

Divers

Peer review Algemene Rekenkamer

De commissie Financiën voerde een informeel gesprek met de rapporteurs van de Tweede Kamer over de uitkomsten van een peer review (collegiale toetsing) van de Algemene Rekenkamer.

Gesprek Eilandsraad Sint Eustatius

De commissie Koninkrijksrelaties voerde een gezamenlijk informeel gesprek met leden van de Eilandsraad van Sint Eustatius.


Deel dit item: